Дитинство - це безтурботна пора, коли ми вперше стикаємося з глистами, незабаром у дорослому житті це теж може статися.

З "недугою немитих рук" стикаються мільйони людей по всьому світу. Бо іноді так хочеться спробувати якийсь із фруктів на базарі, погладити дворового кота чи скупатися у сільській річці. Кожна з цих дій містить ризик зараження глистами. Тому потрібно знати не лише про те, чого не варто робити, щоб убезпечити себе. Але й те, які симптоми вказують на існуючу проблему.

Біль у животі / фото: Pixabay
Біль у животі / фото: Pixabay

Через досвід, який ми проходили в дитинстві, може здатися, що глисти це несерйозна проблема, з якою легко впоратися. Потрібно лише здати аналізи, випити пігулку і готове. Але ці паразити викликають багато захворювань. У вас знижується імунітет, з'являється хронічний токсикоз, болить живіт і якість життя сама собою падає.

Для вирішення цієї проблеми потрібно обов'язково звертатися до сімейного лікаря, а потім у напрямку до гастроентеролога, алерголога, хірурга або інфекціоніста.

Популярні новини зараз
Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

Скрін відео YouTube лікарня
Скрін відео YouTube лікарня

Дорослий може зрозуміти, що настав час у лікарню, коли він відчуває свербіж у задньому проході. Коли його шкіра стає блідою, маса тіла зменшується, з'являється запор або діарея (часто чергуються між собою), здуття живота. Крім того, серед симптомів є блювання та нудота, біль, печія.

Хоча варто пам'ятати, що залежно від виду паразита симптоми можуть відрізнятися.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Нагадаємо, якщо турбують темні кола під очима: кілька способів позбутися їх

Як повідомляв "Знай.uа", головні симптоми дитячого раку - як уберегти малюка та не довести до критичного стану

Знай.uа писав, причини, через які ви можете втратити волосся на голові: навіть не здогадувалися