Пенсійні виплати отримують зараз мільйони українців. Але з початком повномасштабного вторгнення частина змінила місце проживання.

Частина людей похилого віку не можуть отримувати виплати особисто, тому виникає питання, як діяти в такому разі. На офіційній сторінці Пенсійного фонду України, розповіли чи може виплачуватися пенсія за довіреністю.

Отримання пенсії, скріншот: Facebook
Отримання пенсії, скріншот: Facebook

Відповідно до чинного законодавства України, пенсійні виплати можуть здійснюватися за довіреністю. Але для отримання виплат, цей документ повинен повністю відповідати строком дії та оформленням законам України.

Важливо врахувати декілька нюансів. Виплата за довіреністю, здійснюється протягом всього строку дії документа, але обов'язково необхідно, щоб пенсіонер поновлював виплату пенсії саме за довіреністю. Робити це потрібно через рік після отримання виплати за довіреним документом.

Популярні новини зараз
Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Пенсіонери, скріншот: YouTube
Пенсіонери, скріншот: YouTube

Для цього пенсіонер має особисто звернутися до будь-якого сервісного центру МВС та подати заяву про виплату пенсії. Ця процедура відбувається відповідно до статті 47 Закону України "Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування".

В Цивільному кодексі України визначено порядок посвідчення довіреності.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, частина пенсіонерів зможуть отримати чималу доплату: що для цього потрібно та як оформити

Раніше портал Знай інформував, на платіжках за газ можна й заощаджувати: хто може зекономити та як це зробити

Також наш портал повідомляв, зарплатня підніметься на кілька тисяч: кому з українців пощастить в наступному році