У кишені абсолютно будь-якого українця могла завалятися монета, яка коштує близько 100 доларів і навіть дорожче. Як виглядає копійка і чим вона особлива, повідомляють на спеціалізованому ресурсі "Монети-ягідки".

Колекціонери часом готові віддавати фантастичні суми за українські монети. Проте, чим дорожче – тим складніше її знайти. В той самий час цілком реальною знайти монети вартістю до 100 доларів і трішки дорожче.

Монети. Фото: скрін youtube
Монети. Фото: скрін youtube

Так, за монету номіналом 2 копійки 1994 року випуску різновиду 2(10 к.)АА можна отримати від 4500 гривень. Дізнатися копійку можна за широким кантом аверса. Таку особливість грошовий знак отримав при карбуванні - помилково використали штемпель від 10 копійок 1994 року.

Цінна монета. Фото: monety-yagidky
Цінна монета. Фото: monety-yagidky

Популярні новини зараз
Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Крім того, принести непоганий грошовий бонус може монета номіналом 2 копійки 2003 року випуску. Колекціонери хочуть їх отримати через рідкість - монети карбувалися невеликим тиражем для річного набору НБУ.

Цінна монета. Фото: monety-yagidky
Цінна монета. Фото: monety-yagidky

Втім, набір не випустили, а деякі копійки, мабуть, потрапили в обіг. Заплатити за такі 2 копійки можуть від 1800 до 5000 гривень.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, колекціонери готові віддати цілу пачку грошей за браковану монету: як вона виглядає.

Також наш портал інформував, українські 25 копійок можна продати майже в 30 тисяч разів дорожче від номіналу: як виглядає монета.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, шанс зірвати куш за радянський "скарб": українці можуть продати старі новорічні іграшки за пристойні гроші.