Ківерцівський районний суд ухвалив вирок колишній начальниці відділення "Укрпошти" у селі Жидичин, Волинської області.

У 2019 році вона привласнила продукти харчування з відділення, але, крім цього, ще й величезну суму грошей з каси — 183 тисячі гривень. Її покарання становить рік позбавлення волі. Крім того, їй заборонили обіймати посади, які тією чи іншою мірою пов'язані з прийомом, зберіганням та розпорядженням грошей, поштових відправлень та різних цінностей (теж протягом року).

"Укрпошта". Фото: скрін youtube
"Укрпошта". Фото: скрін youtube

Буквально за кілька місяців від моменту вступу на посаду начальника відділення вона, скориставшись службовим становищем, привласнила собі величезну суму грошей, а також сосиски та ковбасу... сума "продуктового набору" становить понад 6 тисяч грн. На час судового засідання вона вже працювала в іншому відомстві, оператором КП "Луцькводоканалу".

Українка визнала свою провину, але частково, нібито гроші вона привласнила через сімейні проблеми. У неї померла мама, захворів син, а з каси, за її словами, вона взяла на 180 тисяч, а всього 40. Нестачу в касі вона "помічала" ще на посаді виконувача обов'язків і повідомляла про це начальницю поштамту.

Популярні новини зараз
Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Цибуля тепер – у подарунок: українські фермери масово позбавляються овочу Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

"Укрпошта". Фото: скрін youtube
"Укрпошта". Фото: скрін youtube

Окрім судового терміну, з неї стягнули матеріальні збитки на суму понад 150 тисяч гривень, бо раніше вона вже відшкодувала близько 34 тисяч. За залучення експерта їй доведеться виплатити ще 49 000 грн.

Нагадаємо, "легке тілесне": вихователька київського дитсадка розпустила руки на малечу - батьки вже знімають побої

Як повідомляв "Знай.uа", "платити не буду": клієнт "Monobank" зауважив, що його кредитні гроші "зникають" у різних країнах

Знай.ua писав, нардеп Роберт Горват "намутив" більше 300 га держземель: НАБУ оголосило підозру