Питання пенсійних нарахувань непокоїть багатьох українців. При цьому питанням як обраховується виплата, задаються не лише громадяни похилого віку, а й люди, яким до заслуженого відпочинку залишається небагато часу.

На офіційній сторінці Головного управління Пенсійного фонду в Вінницькій області розповіли, які періоди доходів, будуть включені при обрахунку пенсій.

Пенсіонерка, скрін: Youtube
Пенсіонерка, скрін: Youtube

Відповідно до чинного законодавства, при обрахунку пенсії, враховані будуть всі доходи, зароблені громадянином в період з 1 липня 2000 року. При цьому, ніяких довідок не потрібно, адже за цей час відомості збережені в Реєстрі застрахованих осіб.

Якщо громадянин працював до 1 липня 2000 року та бажає, щоб цей період був врахований при призначенні пенсії, то доведеться збирати довідки. За бажанням пенсіонера можуть бути враховані будь-які 60 днів роботи, за наявності довідки про зарплату, яка підтверджена первинними документами. Важливо, що враховуватимуть цей період підряд.

Популярні новини зараз
ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами "Період складнощів закінчується": ведичні астрологи назвали місяць, коли українцям стане легше дихати Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію
Показати ще

Українські пенсіонери, скріншот: YouTube
Українські пенсіонери, скріншот: YouTube

Якщо в пенсіонера до 1 липня 2000 недостатньо страхового стажу (менше 60 місяців), то стаж набутий після 30 червня 2000 року, потрібно обов'язково підтверджувати вищевказаними документами.

Порядок здійснення обрахунків вказано в Законі України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування".

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, на страх немає часу: коли і кому в Україні потрібно пройти ідентифікацію, щоби не втратити пенсію

Раніше портал Знай інформував, категорія щасливчиків: кому з пенсіонерів світить велика надбавка

Також наш портал повідомляв, пенсіонерам підказали, як і кому отримати надбавку майже тисячу гривень: умови "прості"