В Україні ціни на яйця зростають через зміну сезону, проте покупців попереджають, що на сьогоднішніх 55 грн справа не зупиниться. Продукт дорожчатиме щонайменше до грудня.

Вартість яєць буде на піку під Новий рік - понад 70 гривень. Такий прогноз озвучив голова парламентського комітету з питань аграрної та земельної політики Олександр Гайду від "Слуги народу".

"Велика частка яєць в Україні виробляється саме в невеликих господарствах. Зараз ми знаходимося в точці, коли зменшується пропозиція від домогосподарств і ціна починає підійматися вгору. Тому велика вірогідність того, що до новорічних свят ціни сягнуть показника минулого року, коли яйця на полицях коштували близько 75 грн за десяток", - висловився він.

Яйца, супермаркет, фото: Знай.ua
Яйца, супермаркет, фото: Знай.ua

Фактор сезонності, який впливає на вартість яєць, зазначила також керівник відділу маркетингу оптового ринку сільгосппродукції "Шувар" Тетяна Попович. За її словами, пропозиція на ринку зменшується, тому що кури перестають нестись із приходом холодів.

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

Втім, українцям не варто боятися дефіциту, за словами Попович, адже поголів'я курей у приватних господарствах та великих птахофабриках збільшується.

Завдяки цьому ціни зростатимуть поступово, без різкого стрибка. Проте, за прогнозом експерта, продукт почне дешевшати лише у квітні.

Ціни на яйця. Фото: скрін youtube
Ціни на яйця. Фото: скрін youtube

Нагадаємо, солодкого життя не буде: в Україні дорожчають популярні ласощі

Раніше ми писали про те, що вітамінний удар: українські супермаркети оновили ціни на виноград, яблука та гранат

Як повідомляв Знай.ua, головне - дивіться на дірки: українцям підказали, як правильно вибрати сир у супермаркеті