Енергетики просвітили українців у важливому питанні щодо експлуатації електролічильників. Відповідне повідомлення з'явилося на facebook-сторінці "Закарпаттяобленерго".

Деколи виникає необхідність у проведенні робіт, які можуть призвести до пошкодження пломб на електролічильнику. Щоб уникнути можливих проблем у вигляді штрафів, енергетики рекомендують довіряти зняттю пломб стороні, яка їх встановила, тобто оператору системи розподілу.

Електролічильник. Фото: скрін youtube
Електролічильник. Фото: скрін youtube

"У разі проведення робіт, що можуть призвести до пошкодження пломб та/або пломбувального матеріалу, встановлених на ЗВТ та пристроях вузла обліку, вони повинні бути погоджені з власниками ЗВТ та вузла обліку. Такі роботи мають проводитися у присутності уповноважених представників зацікавлених сторін, чиї пломби можуть бути пошкоджені", - йдеться у повідомленні.

Електролічильник. Фото: скрін youtube
Електролічильник. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Енергетики попереджають, що у разі пошкодження пломб або пломбувального матеріалу на пристроях обліку внаслідок ліквідації аварійної ситуації суб'єкт, який виконував аварійні роботи, повинен письмово проінформувати зацікавлених осіб.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, зламався лічильник або зникло світло: у YASNO дали інструкцію на випадок непередбачених ситуацій.

Також наш портал інформував, двозонний чи тризонний: енергетики пояснили, який електролічильник допоможе заощадити більше.

Крім того, ми писали, за світло плати і за лічильник теж: клієнти YASNO скаржаться на викачування грошей.