Українські супермаркети перерахували ціни на одні з найбільш затребуваних продуктів - соняшникову олію та вершкове масло. Скільки доведеться викласти українцям, показують дані моніторингу на порталі Мінфін.

Через повномасштабну війну багато українців опинилися у скрутному фінансовому становищі, тому чіпляються за кожну можливість заощадити, у тому числі на продуктах. Втім, ціни змінюються досить динамічно і не завжди на вигідну сторону.

Ціни на олію, фото: Знай.ua
Ціни на олію, фото: Знай.ua

Так, наприклад, рафінована соняшникова олія торгової марки "Олейна" в середньому продається по 53,44 гривні за 850 грамів, що в порівнянні з попереднім місяцем дешевше майже на 5 гривень. У супермаркетах ціни на товар починаються від 46,98 гривні та сягають 59,90 гривні за пляшку.

Водночас соняшникова олія "Щедрий Дар" рафінована в ціні поки що не змінилася і пропонується в середньому по 60 гривень за 850 мл.

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

Ціни на соняшникову олію. Фото: скрін Мінфін
Ціни на соняшникову олію. Фото: скрін Мінфін

Якщо на соняшниковій олії ще можна якось заощадити, то з вершковим маслом ситуація інша.

Так, вершкове масло Селянське 72,5% подорожчало з 67,50 до 67,96 гривні за 200-грамову упаковку. Цінник на товар коливається в межах 64,50-70,62 гривні, залежно від супермаркету.

Олія вершкова Яготинська 73% зросла в ціні відчутнішою - з 66,11 до 68,71 гривні за 200-грамову упаковку.

Ціни на вершкове масло. Фото: скрін Мінфін
Ціни на вершкове масло. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, влаштуйте борщовий день: супермаркети оновили ціни на сметану, томатну пасту, буряк та капусту.

Також наш портал інформував, дефіциту можна не боятися, але ціни "кусаються": українців попередили про подорожчання молочних продуктів.

Крім того, ми писали, макарони, рис та сосиски влетять українцям у копієчку: скільки коштують популярні продукти.