Популярні ласощі, які українці часто беруть до чаю чи кави, коштуватимуть дорожче. Виробники змушені підвищувати ціни, проте роблять це поступово, щоб не "шокувати" покупців. Про це повідомляє Delo.ua.

В Україні до кінця 2023 року печиво подорожчає приблизно на 7-10%. За словами виробників ціни зростатимуть за знеціненням гривні, тому не перевищать річний прогнозний показник споживчої інфляції.

Супермаркет, скріншот: YouTube
Супермаркет, скріншот: YouTube

Виробники не наважуються на активне підвищення цін, щоби не шокувати покупців і тим самим не зменшити обсяги продажів. Щоб продукція залишалася більш-менш доступною для українців, виробники йдуть на різні кроки, наприклад, зменшують обсяг упаковки.

Печиво. Фото: скрін youtube
Печиво. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня
Показати ще

Втім, забезпечувати нормальну якість продукції за приємною ціною і водночас не зазнавати збитків компаніям стає все складніше. У зв'язку з цим на полицях зменшується кількість товарних позицій, оскільки виробництво концентрується на окремих видах продукції, щоб заощадити.

Які ціни на печиво зараз

Якщо розглядати на прикладі мережі супермаркетів "АТБ", то цінники на печиво починаються від 5 гривень та сягають 100 гривень і вище за одну упаковку, залежно від виду, торгової марки та інших нюансів.

Ціни на печиво. Фото: скрін atbmarket.com
Ціни на печиво. Фото: скрін atbmarket.com

Ціни на печиво. Фото: скрін atbmarket.com
Ціни на печиво. Фото: скрін atbmarket.com

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, півпенсії за каву: українців приголомшили новими цінами на напій, цукор та вершки.

Також наш портал інформував, скупитися "по дрібниці" та розоритися: супермаркети переписали ціни на популярні соуси та спеції.

Крім того, ми писали, влаштуйте борщовий день: супермаркети оновили ціни на сметану, томатну пасту, буряк та капусту.