Українцям разом зі звичайним дріб'язком до рук можуть потрапляти унікальні монети, які дуже цінуються колекціонерами. Так, наприклад, 50 копійок з незвичайним шлюбом можуть коштувати майже 10 тисяч гривень. Як виглядає копійка, показали на спеціалізованому ресурсі Violity.

Незвичайна монета номіналом у 50 копійок 2018 року карбування продається на аукціоні за дуже добрі гроші – 9500 гривень. Такий цінник виставили через особливості, а точніше шлюбу монети.

Цінна монета. Фото: violity
Цінна монета. Фото: violity

Вказується, що на 50-копійчаній монеті з обох боків зображено герб. З невідомих причин монета отримала два аверси і залишилася без реверсу. Зазначається, що за вагою монета не відрізняється від монети цього ж номіналу без шлюбу.

Цінна монета. Фото: violity
Цінна монета. Фото: violity

Популярні новини зараз
Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..."
Показати ще

Цінна монета. Фото: violity
Цінна монета. Фото: violity

Подібні екземпляри не пропускають у оборот, а відправляють на переплавку. Втім, щонайменше одна монета з таким незвичайним шлюбом опинилася за межами монетного двору і тепер може принести своєму власнику тисячі гривень.

Унікальні монети можуть знайтися навіть у кишені старої куртки або давно забутої скарбнички, адже часто люди не звертають увагу на дрібницю. Втім, деякі копійки можуть коштувати десятки тисяч гривень.

Раніше портал Знай повідомляв, не тільки монети: українців може збагатити проста іграшка – колекціонери віддають фантастичні суми.

Також наш портал інформував, українські 25 копійок можна продати майже в 30 тисяч разів дорожче від номіналу: як виглядає монета.

Крім того, ми писали, шанс зірвати куш за радянський "скарб": українці можуть продати старі новорічні іграшки за пристойні гроші.