В Україні триває масова цифровізація, яка торкнулася і комунальних послуг. Споживачів закликають відмовлятися від застарілих методів обслуговування та переходити на електронний формат. Відповідне повідомлення з'явилося на facebook-сторінці Комунального концерну "Центр комунального сервісу".

Споживачі мають можливість відмовитися від паперових платіжок за комунальні послуги та почати користуватися їхніми електронними аналогами, які можна завантажувати на смартфон чи комп'ютер. За потреби рахунок можна роздрукувати.

Комунальні платежі, скріншот з відео
Комунальні платежі, скріншот з відео

"Електронний рахунок – це ідентична версія паперового рахунку-повідомлення та містить таку ж саму інформацію, зокрема про обсяг споживання, нарахування, перерахунок, відомості про оплату та суму до сплати в розрізі послуг, тарифи, вартість та інформацію про вузли розподільного обліку води та тепла (квартирні лічильники)", - йдеться у повідомленні.

комунальні платежі, скріншот з відео
комунальні платежі, скріншот з відео

Популярні новини зараз
Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло "Період складнощів закінчується": ведичні астрологи назвали місяць, коли українцям стане легше дихати Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії
Показати ще

Електронний рахунок за комунальні послуги можна завантажити в особистому кабінеті одразу після відмови від паперового рахунку.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, гаряча вода, опалення та газ: скільки українцям доведеться платити за комуналку у листопаді 2023 року.

Також наш портал інформував, у "Нафтогазі" зробили заяву щодо оплати комуналки: стосується кожного споживача.

Крім того, ми писали, немає грошей на комуналку? Українцям підказали, як вибратися з "боргової ями", ще й отримати субсидію.