В Україні перерахували ціни на деякі популярні продукти – молоко, хліб та курячі яйця. Які цінники виставили супермаркети, показують дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

Осінь принесла чергове подорожчання у різних категоріях популярних продуктів. Наприклад, поступово зростають ціни на молочку, а також яйця та деякі хлібобулочні вироби.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Молоко

Середня вартість молока "Простонаше 1%" піднялася з 42,01 до 42,34 гривні за 900 мл, якщо порівнювати із цінниками у вересні. Молоко "Яготинське 2,6%" зросло в ціні відчутнішим - з 38,57 до 39,62 гривні за 900 мл. Діапазон цін на продукт утримується в межах 34,99-45,00 гривні залежно від супермаркету.

Ціни на молоко. Фото: скрін Мінфін
Ціни на молоко. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Українцям дадуть готівку на оплату комуналки: кому час йти до банку Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..." Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Хліб

Батон "Румянець" нарізка став дорожчим майже на 2 гривні. Середній цінник на товар піднявся з 21,84 до 23,80 гривні за 450 грамів. Батон "Київський Нарізний" у середньому коштує 26,20 гривні за 500 грамів, що на 60 копійок дорожче.

Ціни на хліб. Фото: скрін Мінфін
Ціни на хліб. Фото: скрін Мінфін

Яйця

Яйця курячі "Квочка" в середньому пропонуються за ціною 55,80 гривні за десяток. Для порівняння місяцем раніше цінник на продукт був на рівні 47,33 гривні. Яйця курячі "Ясенсвіт" піднялися в ціні з 48,72 до 55,60 гривні за десяток.

Ціни на яйця. Фото: скрін Мінфін
Ціни на яйця. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, хто не встиг запастися - заплатить більше: ціни на картоплю та цибулю почали лізти вгору.

Також наш портал інформував, скупитися "по дрібниці" та розоритися: супермаркети переписали ціни на популярні соуси та спеції.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, півпенсії за каву: українців приголомшили новими цінами на напій, цукор та вершки.