Ціни – біль кожного українця, адже на деякі товари вони ростуть по днях. Тому варто знати, яких змін зазнає вартість базових продуктів у наступному році.

Економіст Олег Пендзин в ефірі національного телемарафону розповів, що ціни будуть рости, але помірно. Найважливіший фактор, який буде впливати на це – належний експорт.

Магазин, фото: Знай.ua
Магазин, фото: Знай.ua

Він повідомив, що якщо держава не вирішить проблему з продажем товарів за кордон, то всередині країни ціни будуть нижчі. Для споживачів це, без сумніву, дуже добре, а от для аграріїв буде важко. Вони не зможуть заробити навіть скільки, скільки вклав. Тому логічно, що наступного року він буде засівати та саджати набагато менше.

Цьогоріч було зібрано велику кількість овочів, тому для українців ціни будуть більш комфортними. Одним з продуктів, які будуть дорожчати стануть яйця. Це буде спостерігатися через підвищення цін на комбікорм, але здорожчання буде не значним.

Популярні новини зараз
Українці ломляться у ТЦК перед ухваленням нового закону про мобілізацію: але добровольцями "майже не пахне" У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося "Відрізати два міста, прикриваючись миром": відомий екстрасенс визначив плани росії на травень 2024 Гарчать та кусають оточуючих: серед підлітків шириться дивна субкультура
Показати ще

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Така сама ситуація і з продуктами з борщового набору. Цього року зібрано багато картоплі, цибулі, моркви та буряка. Саме тому шалених стрибків, як торік не спостерігатиметься.

Тобто, за словами економіста, ціни будуть зростати, це безспірно, але різких стрибків в ціні на основні продукти не буде. Звичайно, помідори та огірки будуть дорожчати значно, адже це не сезон для них.

Нагадаємо, портал Знай інформував, півпенсії за каву: українців приголомшили новими цінами на напій, цукор та вершки

Раніше на порталі Знай повідомлялося, українцям назвали вартість мінімального продуктового кошика у жовтні: за що доведеться заплатити найбільше

Також, наш портал інформував, про оселедець під шубою та уху залишається тільки мріяти: скільки коштує популярна риба у жовтні