Українцям стає все складніше дозволити собі навіть елементарні продукти. Наприклад, цінник на звичайну розчинну каву вже сягає 400 гривень. Також не тішить вартість цукру та вершків, які часто купують разом із напоєм.

Як змінилася вартість продукції у популярних супермаркетах, показують дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Українцям доведеться віддати практично півпенсії за каву, цукор та вершки. Пачка розчинної кави коштує під 400 гривень, при цьому багато українців отримують виплати до 3000 гривень і ще мають платити за комуналку та купувати ліки.

Кава

Середня вартість пачки кави "Nescafe Gold" у супермаркетах становить 372,92 гривні за 210 грамів. Цінники на товар коливаються у діапазоні 355,10-384,37 гривні за пачку в залежності від торгової мережі.

Популярні новини зараз
Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці "Тварі ви, ви не люди": обленерго довело пенсіонера до смерті через вимогу стояти в чергах Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути
Показати ще

Ціни на каву. Фото: скрін Мінфін
Ціни на каву. Фото: скрін Мінфін

Цукор

Цукор трохи подешевшав, якщо порівнювати із середнім цінником у вересні. Продукт продається на 11 копійок дешевше – 34,35 гривні за кілограм. У Auchan, Novus, Metro та Varus розбіжність цін становить до 20 копійок.

Ціни на цукор. Фото: скрін Мінфін
Ціни на цукор. Фото: скрін Мінфін

Вершки

Вершки "Простонаше" 10% подорожчали з 22,50 до 24,70 гривні за 200 мл.

Ціни на вершки. Фото: скрін Мінфін
Ціни на вершки. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, макарони, рис та сосиски влетять українцям у копійчину: скільки коштують популярні продукти.

Також наш портал інформував, скупитися "по дрібниці" та розоритися: супермаркети переписали ціни на популярні соуси та спеції.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, супермаркети переписали цінники на соняшникову олію, гречку, молоко та яйця: скільки заплатимо у жовтні.