Газовий котел - річ, без якої обійтися неможливо. Водночас за ним потрібно ретельно стежити, адже будь-яка несправність може призвести до небезпечних наслідків.

Питання заміни, обслуговування, або усунення проблем роботи газових мереж часто хвилює українців. Адже не зрозуміло до кого звертатися та скільки це буде коштувати. Компанія, яка постачає природний газ одна, а інша відповідає за розподіл газу.

Газовий котел. Фото: скрін youtube
Газовий котел. Фото: скрін youtube

До кого звертатися при поломці

До газорозподільчої компанії "Нафтогаз" звернулася жінка з проханням пояснити куди їй потрібно звернутися, якщо з газовим котлом виникли проблеми. Фахівці пояснили, що в такому випадку необхідно звернутися до облгазу, адже вони займаються не лише розподілом природного газу, а й обслуговуванням газових систем та приладів.

Популярні новини зараз
Якщо не хочете плакати через платіжки: споживачам електроенергії дали час до 3 травня Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити
Показати ще

Хто оплачує послугу

Ще одним актуальним питанням залишається оплата за ТО мережі. До компанії "Газмережі" звернулася жінка з запитанням чи входить в оплату за газ обслуговування мережі.

"Тобто в нашу оплату вам за транспортування газу не входить ТО обслуговування мереж? Щоб ви перевірили редуктор, місця з'єднань, крани, потрібно замовляти обслуговування за плату?" поцікавилася жінка

Бригада газовиків, скрін: YouTube
Бригада газовиків, скрін: YouTube

Фахівці відповіли, що думка жінки вірна та пояснили як це відбувається та які обов'язки в сторін. За словами газовиків, ТО внутрішньобудинкових мереж відбувається на договірних засадах та виведене з плати за розподіл газу.

"Власники житла або балансоутримувачі мають забезпечити проведення ТО щонайменше раз на рік" підсумували експерти

Звернення до "Нафтогазу". Фото: скрін
Звернення до "Нафтогазу". Фото: скрін
Звернення до Нафтогаз. Фото: скрін Фейсбук

Звернення до "Газмережі". Фото: скрін
Звернення до "Газмережі". Фото: скрін
Звернення до Газмережі. Фото: скрін

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, у "Нафтогазі запустили новий формат популярної послуги

Раніше портал Знай інформував, газовий лічильник на повірці: у "Нафтогазі" розповіли про важливі нюанси нарахування за цей період

Також наш портал повідомляв, українка заявила, що "Нафтогаз" повісив на неї борг сусідки: що робити у такому випадку