Після багатьох скандалів працівники ТЦК загалом дотримуються вимог чинного законодавства, але буває й таке, що вони навмисно обманюють українців для мобілізації.

Про це заявив адвокат Ростислав Кравець. ТЦК та СП використовують хитрий прийом, щоб мобілізувати якнайбільше українців, незважаючи на наявність броні чи підстав для відстрочки від військової служби.

Співробітники ТЦК, скріншот: YouTube
Співробітники ТЦК, скріншот: YouTube

Українцям варто дуже уважно розглядати документи, які підносять на підпис працівники ТЦК, попередив правозахисник.

"Люди підписують документи і виявляється, що вони дали згоду на мобілізацію і відмовилися від права на відстрочку, і вже готові їхати до військових частин. На жаль, таки випадки також трапляються", - розповів він.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Для ФОП вступили у дію нові правила Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути
Показати ще

Також адвокат нагадав, що деякі категорії українців мають законне право на відстрочки, згідно зі ст. 23 закону "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію". Це може бути підстави для наявності броні, інвалідності. Крім того, звільнення дають для проходження лікування або навчання.

Мобілізація. Фото: скрін youtube
Мобілізація. Фото: скрін youtube

До списку ще входять багатодітні сім'ї, особи, які втратили своїх близьких родичів під час війни, а також представники деяких професій.

Нагадаємо, мобілізація віруючих: що робитимуть із чоловіками, які не йдуть до армії через релігію

Раніше ми писали про те, що українців почнуть ловити у секонд-хендах та МРЕВ для вручення повістки: капітан ЗСУ дав пораду ТЦК

Як повідомляв Знай.ua, українським чоловікам дозволять заплатити, щоб виїхати з країни: ухилістів більше не буде