Для всіх наших дорогих та шановних читачів, які під час походу в магазин чи на ринок уважно стежать за змінами цінників на головні продукти харчування, є кілька важливих новин. Справа в тому, що великі українські супермаркети оновили цінники на курячі яйця та олію.

Варто відразу зазначити той факт, що лідером зі зниження цінників виявилася саме соняшникова олія. Багато покупців не очікували таких цін на кінець жовтня.

Про це стало відомо завдяки оперативній інформації від аналітиків економічного порталу Minfin.

Соняшникова олія. Фото Знай.ua
Соняшникова олія. Фото Знай.ua

Вартість олії

Станом на 23 жовтня, порівняно з минулим місяцем, соняшникова олія подешевшала. Зокрема, "Олейна" рафінована знизилася в ціні з 58,64 грн до 50,42 грн за 850 мл. А ось цінник на Щедрий Дар залишився на рівні минулого місяця – 60,00 грн. за 850 мл.

Популярні новини зараз
Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Ціни на соняшникову олію, скріншот: Minfin
Ціни на соняшникову олію, скріншот: Minfin

Вартість курячих яєць

А ось деякі бренди виробників курячих яєць під кінець жовтня встигли помітно подорожчати. Торгова марка "Квочка" додала в ціні з 47,33 до 54,99 грн за десяток.

Курячі яйця. Фото: скрін youtube
Курячі яйця. Фото: скрін youtube

Бренд "Ясенсвіт" подорожчав з 48,72 грн до 55,60 грн за десяток. За 30 штук таких же яєць доведеться віддати 165,33 грн., тоді як минулого місяця вони ще продавалися за 145,86 грн.

Ціни на яйця, скріншот: Minfin
Ціни на яйця, скріншот: Minfin

Нагадаємо, в Україні подорожчали молоко, вершкове масло та сир: які ціни в Ашані, Варусі та Метро.

Раніше повідомлялося, макарони, рис та сосиски влетять українцям у копійчину: скільки коштують популярні продукти.

Також, можна брати хоч цілий мішок: у супермаркетах рекордно подешевшав стратегічно важливий продукт.