В Україні рекордно подешевшала одна з найпопулярніших круп – гречана. Скільки коштує продукт і в яких торгових мережах найвигідніший цінник, показують дані, вказані на офіційних сайтах великих супермаркетів.

За рік цінник на гречану крупу знизився вдвічі. Здешевлення продукту почалося з осені 2022 року, коли на полиці магазинів почала активно надходити продукція нового врожаю.

Крупи в супермаркеті, скріншот: YouTube
Крупи в супермаркеті, скріншот: YouTube

У 2023 році аграрії також зібрали щедрий урожай гречки, що дозволило продовжити низхідну цінову тенденцію. Так, якщо ще у серпні цього року кілограм гречки коштував близько 45-46 гривень, то у жовтні є пропозиції на 18 гривень нижчі.

Де найдешевша гречана крупа

У мережі супермаркетів "Сільпо" кілограм гречки можна знайти за дуже привабливою ціною – лише 27,99 гривні.

Популярні новини зараз
Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Запитай у дружини або мами: які документи потрібні українським чоловікам для оновлення даних у ТЦК Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Вартість гречки у "Сільпо". Фото: скрін shop.silpo.ua
Вартість гречки у "Сільпо". Фото: скрін shop.silpo.ua

Також досить демократичну ціну на гречану крупу встановлено в мережі супермаркетів Varus. Продукт можна придбати на 29,90 гривні за кілограм.

Вартість гречки у Varus. Фото: скрін varus.ua
Вартість гречки у Varus. Фото: скрін varus.ua

Мережа супермаркетів "АТБ" пропонується українцям гречку трохи дорожче – 32,90 гривні за один кілограм.

Вартість гречки в АТБ. Фото: скрін atbmarket.com
Вартість гречки в АТБ. Фото: скрін atbmarket.com

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, скупитися "по дрібниці" та розоритися: супермаркети переписали ціни на популярні соуси та спеції.

Також наш портал інформував, супермаркети оновили цінники на сіль, цукор та борошно: де вигідніше придбати продукти.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, до акцій - далеко, але чеки радують: в Україні супермаркети оновили ціни на апельсини, банани та малину.