Загроза ракетних ударів з боку росії спонукає українців бути особливо обачними та дотримуватись усіх рекомендацій відповідних органів.

Українців завзято закликають дотримуватись правил безпеки та не ігнорувати сигнали повітряної тривоги.

Повітряна тривога. Фото з Facebook
Повітряна тривога. Фото з Facebook

Зокрема, це стосується й учасників дорожнього руху. Оскільки в шоковому стані людині складно зорієнтуватися та приймати потрібні рішення, краще слідувати чітко встановленої інструкції.

Відповідно, якщо знати, як вести себе під час обстрілів, можна не лише зберегти своє життя, а й уберегти автомобіль. Втекти на авто від ракетних обстрілів неможливо, тому що швидкість ракети набагато більша за швидкість машини.

Популярні новини зараз
Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

ракетні удари по Києву
ракетні удари по Києву

І все ж убезпечити себе можна, знаючи ці правила. Насамперед, пам'ятайте, що якщо сигнал повітряної тривоги застав вас в автомобілі, варто одразу попередити інших учасників дорожнього руху п'ятьма довгими гудками. А після закінчення – три короткі.

Українцям радять триматися подалі від центру, критичної та енергетичної інфраструктури. Важливі об'єкти краще об'їжджати альтернативними маршрутами.

Вибухи у Києві, фото: вільне джерело
Вибухи у Києві, фото: вільне джерело

Під час повітряної тривоги зупиніть автомобіль так, щоб він не заважав проїзду, вийдіть з нього та швидко прямуйте до найближчого укриття. Якщо поруч немає бомбосховища або укриття, потрібно знайти поглиблення або виступ, де можна перечекати тривогу. Наприклад, бордюр.

Під час вибухів потрібно лягти на живіт, розсунути ноги, прикрити руками голову і відкрийте рот. Такі прості дії допоможуть уникнути контузії. Після закінчення повітряної тривоги необхідно залишатися в такому положенні протягом 10 хвилин.

Трофейна техніка ЗСУ. Фото: скриншот Youtube
Трофейна техніка ЗСУ. Фото: скриншот Youtube

Нагадаємо, що "Пунктів незламності" на всіх не вистачить: експерт попередив українців про важку зиму без тепла та світла.

Раніше ми повідомляли, що до "ДТЕКу" звернулися до українців через відсутність електроенергії: "Якщо у вас раптом зникне світло...".