Українські супермаркети переписали цінники на популярні соуси та спеції. Про це свідчать дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

У другій половині жовтня українцям коштуватимуть дорожчі такі елементарні продукти як соуси та спеції, які використовуються для приготування безлічі страв.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Соуси

Середня вартість майонезу торгової марки "Королівський смак" 67% зросла з 44,13 до 45,17 гривні за 300 грамів. Водночас майонез "Щедро" 67% порадував здешевленням – з 46,84 до 40,06 гривні за 300 грамів.

Ціни на майонез. Фото: скрін Мінфін
Ціни на майонез. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Кетчуп "Торчин" до шашлику в середньому коштуватиме 28,21 гривні за 270 грамів, що трохи дорожче, ніж було минулого місяця. Діапазон цін на продукт коливається в межах 27,30-30,70 грн залежно від супермаркету.

Ціни на кетчуп. Фото: скрін Мінфін
Ціни на кетчуп. Фото: скрін Мінфін

Спеції

Середня вартість приправи "Еко для шашлику" збільшилася з 7,93 до 8,33 гривні за 20 грамів. Діапазон цін на продукт від 7,20 до 9,99 гривні залежно від торгової мережі.

Ціни на приправи. Фото: скрін Мінфін
Ціни на приправи. Фото: скрін Мінфін

Перець чорний горошок подорожчав із 7,52 до 8,00 гривні за 10 грамів. Водночас 20 грамів перцю коштуватимуть 15,07 гривні.

Ціни на перець. Фото: скрін Мінфін
Ціни на перець. Фото: скрін Мінфін

Раніше портал Знай повідомляв, українці у листопаді побачать нові ціни на продукти: скільки заплатимо за молоко, м'ясо, гречку, овочі та фрукти.

Також наш портал інформував, сезон у самому розпалі: скільки грошей доведеться викласти за гарбуз, баклажани та кабачки у супермаркеті.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, супермаркети переписали цінники на соняшникову олію, гречку, молоко та яйця: скільки заплатимо у жовтні.