В Україні триває повномасштабна війна, яку розпочали росіяни 24 лютого 2022 року.

З того моменту запроваджено військовий стан, загальна мобілізація — кордони відкриті лише для жінок, дітей та пенсіонерів. Чоловіки продовжують перебувати в країні, бо будь-якої миті вони можуть бути потрібними для фронту.

Мобілізація авто, скріншот: YouTube
Мобілізація авто, скріншот: YouTube

Деякі українці не згодні з цим рішенням, тому вони всіляко намагаються втекти до Європи. Хтось робить це "пішими" шляхами, хтось сплачує величезні гроші, щоб отримати довідку з можливістю виїхати з країни. У Верховній Раді розглядають законопроект №8029 (від 13.09.2022 "Про внесення змін до Закону України "Про порядок виїзду з України та в'їзду в Україну громадян України"). Він допоміг би врегулювати питання виїзду чоловіків за кордон у особливий період, але лише якщо вони забезпечать гарантовану фінансову підтримку ЗСУ.

Там говориться, якщо військовозобов'язаний чоловік напише заяву про добровільну оплату — 5 неоподатковуваних мінімумів для працездатних громадян (13420 гривень) із щомісячною сумою перерахування на рахунок ЗСУ, що дорівнює податкам з мінімальної зарплати (2697,5 грн) . У підтвердженні йдеться про добровільний обов'язок поповнювати рахунок та дозвіл на перерахування цих грошей на ЗСУ.

Популярні новини зараз
"Йо**на ти в рот": п'яні ТЦК-кашники силоміць "упакували" волонтера і з кулаками накинулися на жінок Навіть терти не доведеться: як почистити килим копійчаними засобами Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

ТЦК, мобілізація: фото Уніан
ТЦК, мобілізація: фото Уніан

Є рішення і щодо тих, хто скористається можливістю, поїде, але сплачувати внески не буде. Тоді проти таких людей буде запроваджено санкції — заборону на в'їзд до України, зокрема. Повернутись вийде у тих, хто сплатить усе, що він "заборгував".

Нагадаємо, Олег Скрипка став на захист ухилістів: "Продасть за 100 доларів"

Як повідомляв "Знай.uа", співробітники ТЦК примусово відбирають телефони та особисті речі: як захиститися українцям.

Знай.ua писав, відстрочка від військової служби: хто визначає терміни і що потрібно знати кожному українцю