Субсидія - це своєрідна допомога громадянам від держави, яка спрямовується на оплату комунальних платежів.

В залежності від сезону українці можуть отримувати різний розмір виплат. Якщо з зимовими більш менш розібралися, то виникають питання до нарахування на неопалюваний сезон.

Оформлення субсидій, скріншот: Facebook
Оформлення субсидій, скріншот: Facebook

До ПФУ часто звертаються українці з питаннями, які їх цікавлять. Одним з них стало: чи варто розраховувати на субсидію на неопалювальний період, якщо один з членів домогосподарства перебував на обліку в центрі зайнятості. При цьому він був зареєстрованим в службі в період І - ІІ кварталу 2023 року.

Фахівці Пенсійного фонду відповіли, що виплати будуть здійснюватися, але потрібно врахувати важливий нюанс. Такий громадянин має зареєструватися не менш ніж за місяць до періоду за який враховуються доходи для призначення субсидії. Тоді, призначення виплати для домогосподарства відбудеться відповідно до підпункту 3, пункту 14 Положення про призначення житлових субсидій, затвердженого постановою Кабміну.

Популярні новини зараз
Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Якщо дорожите субсидією – не ігноруйте: що треба робити, щоб залишитися з допомогою Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube
Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube

Розраховується житлова субсидія на доходи громадянина за період І та ІІ кварталу попереднього календарного року. Тобто, при призначенні субсидії в 2024 році, врахуються доходи за 2023 рік. Для розрахунку виплат враховуються доходи всіх членів домогосподарства, які зареєстровані в приміщенні.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, "Вплине...": українцям розповіли, як на "теплих" субсидіях позначиться продаж особистого майна

Раніше портал Знай інформував, можна отримати 300 гривень до пенсії: кому виплачують приємні бонуси

Також наш портал повідомляв, як не залишитися без пенсії: у ПФУ назвали важливу деталь