В Україні з 1 листопада можуть поновитися податкові перевірки. Відповідний законопроєкт №10016-д Верховна Рада ухвалила у першому читанні. Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк у своєму Telegram-каналі.

Чиновник заявив, що законопроєкт розширює перелік проведення документальних планових податкових перевірок із 1 листопада 2024 року. При цьому він додав, що дата ще може бути скоригована.

Податкова, скріншот: YouTube
Податкова, скріншот: YouTube

Планові перевірки можуть зачепити платників, які за 2021 рік:

  • мали вдвічі більшу дебіторську заборгованість, ніж кредиторську;
  • мали рівень сплати податку на прибуток підприємств та податку на додану вартість менше 50% у галузі;
  • річний дохід становить понад 10 мільйонів гривень, а загальна сума видатків становить понад 75% від доходу.

Податкова, фото соцмережі
Податкова, фото соцмережі

Популярні новини зараз
Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

В той самий час деякі групи підприємців не підпадають під планові податкові перевірки.

"Не повертаються перевірки для ФОПів першої та другої групи. Не повертаються перевірки для підприємств на окупованих територіях або територіях де йдуть бойові дії", - зазначив народний обранець.

Податкові перевірки. Фото: скрін t.me/yzheleznyak
Податкові перевірки. Фото: скрін t.me/yzheleznyak

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, за фінансову допомогу сплатіть податки: українцям нагадали, коли прийде ДПС.

Також наш портал інформував, були аутсайдерами, а тепер найбажаніші працівники: пенсіонерам та студентам в Україні пропонують тисячі вакансій.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, взяв кредит, щоб скинутися на дрони: податківець-хабарник не сяде у в'язницю, бо допомагатиме армії.