Під час воєнного стану в Україні діють певні обмеження, частина з яких створена для захисту населення. Зокрема, громадянам забороняється фіксувати на камеру військові об'єкти, місця прильотів та інше.

Українців просять не поширювати важливу інформацію у соціальних мережах, оскільки це небезпечно і може зашкодити ЗСУ у боротьбі з окупантами. Наприклад, ворог може використати фото та відео, щоб атакувати енергооб'єкти чи житлові будинки, а також зірвати операції ЗСУ.

ЗСУ. Фото Генштаб
ЗСУ. Фото Генштаб

Не можна розміщувати на просторах інтернету найменування частин та підрозділів, а також їх розташування. Це також стосується кількості військових у частинах і підрозділах, озброєння і техніки, їх стан і місце зберігання, а також умовні позначки об'єктів.

До забороненого списку входить все те, що стосується військових дій, а також даних про ЗСУ. Крім того, українцям категорично не можна розповсюджувати плани нашої армії, операції та тим більше пропаганду чи виправдання вторгнення росії.

Популярні новини зараз
Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня
Показати ще

Що ще забороняється публікувати у соцмережах:

  • Наслідки влучення ворожих ракет чи снарядів чи моменти їх прольотів у небі. Так ви допоможете ворогові коригувати вогонь.
  • Час та місце прильотів.
  • Дані про роботу ППО.
  • Фото, де видно номери, особливі позначки та позначки на знищеній чи збитій ворожій техніці.
  • Неперевірену інформацію про постраждалих чи загиблих.

Хакер. Фото: скрін youtube
Хакер. Фото: скрін youtube

Нагадаємо, голова ГУР Буданов особисто змусив 19 окупантів здатися в полон: як йому це вдалося.

Раніше ми писали про те, що українців попередили про небезпеку: Росія накопичує ракети для масованого удару

Як повідомляв Знай.ua, "Почався найважчий період": Зеленський попередив українців