В Україні триває повномасштабна війна, вже понад 600 днів воїни ЗСУ героїчно, ціною власних життів і атакують, і обороняються.

У цей час ми спостерігали стрімку інфляцію — ціни зросли і на продукти, і на послуги, і бензин. Крім того, ми побачили підвищення тарифу на електроенергію, але на воду, газ і тепло вони залишаються на колишньому рівні. "Заморожені" та ціни на проїзд. Зокрема, у Києві за проїзд на метро, ​​автобусі, тролейбусі чи трамваї потрібно заплатити 8 гривень. Це, за даними Антоніни Старостенко - директора з економіки та фінансів "Київпастрансу" - тариф має зрости.

Громадський транспорт, скріншот: YouTube
Громадський транспорт, скріншот: YouTube

Собівартість проїзду у наземному громадському транспорті Києва становить 20-24 грн, це втричі більше, ніж зараз. Востаннє зміни відбувалися у 2018 році (5 років тому).

"За цей період відбулися суттєві економічні зміни: підвищилися тарифи на електричну енергію вдвічі, дизельне паливо - на 73%, також збільшилася мінімальна заробітна плата на 80%", - заявляють у "Київпастрансі".

Популярні новини зараз
Упустив Дантес і впіймав Кацурін: найвідвертіші і не зовсім чесні фото Наді Дорофєєвої Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Цибуля тепер – у подарунок: українські фермери масово позбавляються овочу
Показати ще

На дотації транспортним підприємствам було виділено з бюджету 1,2 мільярда гривень (на початку жовтня). За словами Кличка, це пов’язано безпосередньо з невідповідністю тарифів на проїзд.

Собівартість проїзду, скріншот: Facebook
Собівартість проїзду, скріншот: Facebook

"Громадський транспорт – суспільне благо, як освіта та медицина. Це не комерція. Його собівартість ніяк не може корелюватися з ціною для населення, це вологі мрії КМДА", - пише один із користувачів у коментарях .

Крім того, українці поцікавилися, невже маршрутники працюють "у мінус", встановивши вартість проїзду 10-15 гривень.

Собівартість проїзду, скріншот: Facebook
Собівартість проїзду, скріншот: Facebook

Нагадаємо, в Україні може зрости вартість навчання: зараз мало платять

Як повідомляв "Знай.uа", в Україні стабільно зростають ціни на пальне: депутат назвав причину і коли це припиниться

Знай.uа писав, як заощадити взимку на комунальних послугах