Через російське вторгнення багато наших громадян втратил свій дім та бізнес, та були вимушені переїхати закордон, а бо у більш безпечний куточок нашої країни. Дуже непросто у новому місті та селі починати свою справу буквально з нуля, тож українців цікавить питання, чи зберігаються виплати та статус переселенця, якщо відкриваєш ФОП.

На нього відповіли юристи Благодійного фонду "Право на захист".

Виплати ВПО, скріншот: YouTube
Виплати ВПО, скріншот: YouTube

Фахівці зазначають, що це питання регулюється Постановою Кабінету Міністрів України від 20 березня 2022 р. № 332 (з урахуванням змін, внесених постановою №709) "Порядок надання допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам".

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Згідно з цією постановою відкриття будь-якої групи ФОП не є перешкодою для отримання допомоги на проживання ВПО та не може бути підставою для їх скасування, і при цьому цей факт не впливає на втрату статусу ВПО.

Виплати. Фото: скрін youtube
Виплати. Фото: скрін youtube

На скасування виплат впливають інші чинники: придбання нерухомого майна, транспортного засобу, відкриття депозитних рахунків тощо.

Раніше портал Знай повідомляв, щонайменше 900 гривень: українцям до кінця жовтня нарахують виплати, хто отримає.

Також наш портал інформував, українцям підвищили розмір грошової допомоги з 1 жовтня: виплачуватимуть по 3600 замість 2200 грн.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, що соціальна допомога від держави у 2023 році: хто з українців може отримувати і в яких розмірах.