Масовані ракетні удари росіянами по цивільній та критичній інфраструктурі напевно відновляться найближчим часом, про що повідомляє українська влада.

У деяких регіонах України можуть навіть виникнути перебої зі світлом, а також із водою та зв'язком. Враховуючи таку критичну ситуацію, українцям наполегливо рекомендують перед настанням зимових холодів зробити мінімальні запаси на випадок відсутності електроенергії, газу чи централізованого опалення.

Опалення, скріншот: Youtube
Опалення, скріншот: Youtube

Ці заходи зараз життєво потрібні. Те, що може врятувати українців від відсутності світла та тепла, хоч і не на тривалий період.

Що обов'язково потрібно мати вдома, щоб зігрітися взимку:

1. Сухий спирт. Він нагоді для приготування їжі або гарячих напоїв. Сухий спирт майже без проблем запалюється звичайною сірником і горить без диму, хоч і має своєрідний запах.

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Наприклад, туристів та військових не раз рятувала портативна газова плита. Тож її придбання зараз буде актуальним для багатьох. Для неї потрібні газові балони, що бувають різної ємності, від 450 г до 5 літрів.

2. Ліхтар, свічки, гірлянди, лампи на батарейках

Щоб не сидіти в темряві, а такий сценарій цілком можливий, як бачимо з досвіду останніх днів, варто зробити запас свічок. По можливості можна купити одразу великий "шахтарський" ліхтар із потужним акумулятором, заряду якого має вистачити на всю ніч. Або взяти більш дешевий, але менш потужний.

Ароматичні свічки, фото: heco.bi
Ароматичні свічки, фото: heco.bi

3. Предмети широкого вжитку

У цей складний для українців період також можуть стати неонові палички, що світяться в темряві. Однак слід врахувати, що яскраве світло вони дають лише в перші півтори-дві години, а потім потроху згасають.

Крім того, обов'язково забезпечте себе та своїх рідних теплим одягом, спальними мішками, термосом для зберігання напоїв гарячими та натуральні вовняні шкарпетки, які збережуть ноги у теплі.

Також не зайвим буде придбати грілку, яка працює від повербанку. Такі товари продаються у магазинах та магазинах військового спорядження.

Опалення. Фото: скрін youtube
Опалення. Фото: скрін youtube

Нагадаємо, що блекаути не за горами: як зігрітися вдома, якщо вимкнули опалення.

Раніше ми повідомляли, як зробити просту свічку-обігрівач: допоможе зігрітися, якщо батареї ще холодні.