Для всіх наших шановних і дорогих читачів, які під час походу в магазин або на ринок уважно стежать за змінами цінників на головні продукти харчування, є ціла низка дуже важливих новин. Справа в тому, що великі українські супермаркети оновили ціни на варену ковбасу, курятину та молоко.

Варто відзначити той факт, що варена ковбаса є лідером з підвищення цін у великих українських мережах супермаркетів.

Про це стало відомо завдяки оперативній інформації від аналітиків економічного порталу Minfin.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Вартість вареної ковбаси

Згідно з відкритою інформацією, якщо порівнювати з минулим місяцем, станом на 13 жовтня середня вартість вареної ковбаси торгової арки Алан докторська підвищилася з 36,19 грн/кг до 317,88 грн/кг. Цінник на варенку Глобине докторська підскочив із 220 грн/кг до 246,00 грн/кг.

Популярні новини зараз
В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Якщо не хочете плакати через платіжки: споживачам електроенергії дали час до 3 травня Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило
Показати ще

Ціни на варену ковбасу, скріншот: Minfin
Ціни на варену ковбасу, скріншот: Minfin

Вартість курятини

Змінилися у жовтні та ціни на курятину. Зокрема куряче стегно подорожчало з 107,84 грн/кг до 13,45 грн/кг. Філе додало в ціні кілька копійок до 149,60 грн/кг. А ось куряча гомілка знизилася в ціні з 78,52 грн/кг до 74,95 грн/кг.

Ціни на курятину, скріншот: Minfin
Ціни на курятину, скріншот: Minfin

Вартість молока

У свою чергу, молоко торгової марки "Простонаше" 1% подорожчало на 8 копійок, до 42,19 грн за 900 мл. А ось молоко бренду "Яготинське" подорожчало значно - з 38,57 грн до 41,24 грн за 900 мл.

Ціни на молоко, скріншот: Minfin
Ціни на молоко, скріншот: Minfin

Нагадаємо, в Україні супермаркети розлучилися з "приємними" цінами на сир та вершкове масло: скільки доведеться платити.

Раніше повідомлялося, нові ціни на молоко, сметану та вершкове масло: за що українці заплатять більше.

Також, в Україну завезли небезпечну каву: впасти в кому можна від одного гуртка.