Українцям точно не варто боятися дефіциту капусти, бо на ринку її в надлишку. При цьому попит на овоч борщового набору залишається низьким, через що фермери змушені знижувати ціни.

Про це повідомляють аналітики проекту EastFruit. Окрім низьких цін та попиту, покупці також часто скаржаться на якість капусти, бо на ринку велику частку становить некондиційна продукція. При цьому прибирання пізніх сортів продовжується, що тільки погіршує ситуацію щодо збільшення попиту.

Ціни на капусту, скріншот: YouTube
Ціни на капусту, скріншот: YouTube

Фермери відпускають овоч по 4-6 грн/кг, а в супермаркетах середня ціна у жовтні становить майже 7 грн, згідно з даними порталу "Мінфін".

"Оптова ціна на білокачанну капусту на українському ринку вже в середньому на 46% нижча, ніж на початку жовтня минулого року. При цьому, ключові гравці ринку не виключають подальшого здешевлення в даному сегменті, оскільки обсяги капусти на ринку помітно перевищують попит її", - повідомили аналітики.

Популярні новини зараз
Українців попередили про "важкі" платіжки за світло Компанія Apple "вбила" багатомільйонне місто одним рішенням: тепер можна зносити все Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію
Показати ще

Інші овочі борщового набору теж активно дешевшають у жовтні, що не може не тішити покупців. Наприклад, ціна на буряк у супермаркетах знизилася з 8,77 грн/кг до 7,71 грн/кг. А ось звичайна картопля подешевшала з 10 грн/кг до 8,50 грн/кг.

Ціни на буряк, Мінфін
Ціни на буряк, Мінфін

Ціни на картоплю, Мінфін
Ціни на картоплю, Мінфін

Нагадаємо, українцям розповіли про рекордний урожай гречки: якими будуть ціни на популярну крупу

Раніше ми писали про те, що супермаркети переписали цінники на соняшникову олію, гречку, молоко та яйця: скільки заплатимо у жовтні

Як повідомляв Знай.ua, ціни трохи "заспокоїлися": скільки коштує сало, яловичина та бекон у жовтні