Багатозонні лічильники - прилади, які фіксують не лише обсяги спожитої електроенергії, а й час споживання. Це дозволяє рахувати об'єми за двома тарифами - денним та нічним.

З встановленням такого лічильника, у споживачів часто виникають питання. На хвилюючі для українців теми, дають відповіді фахівці обленерго.

В "Прикарпаттяобленерго" розповіли, чи впливає перехід на багатозонні лічильники на обмеження потужності. За словами підприємства, обмеження для споживача можливі, якщо той використовує електроенергії, більше ніж вказано в договорі.

Двозонний лічильник. Фото скріншот з Youtube
Двозонний лічильник. Фото скріншот з Youtube

При встановленні багатозонного лічильника з підприємством укладається договір, де вказується норма споживання електроенергії. Якщо використання потужності не перевищує вказаної норми, то до користувача послугами не буде ніяких питань. У випадку, коли клієнт перевищує вказану кількість кіловат, то підприємство має право обмежити електроенергію такому споживачу. Це можна зробити за допомогою функції, встановленої в лічильнику.

Популярні новини зараз
Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Двозонний лічильник, фото з вільних джерел
Двозонний лічильник, фото з вільних джерел

Це потрібно для того, щоб інші мешканці регіону мали змогу отримувати достатню та якісну кількість електроенергії.

Якщо ви споживаєте більше електроенергії, ніж вказано в договорі, то це можна виправити. Для цього необхідно звернутися до підприємства та подати заявку на збільшення кіловат в Центрі обслуговування клієнтів (вулиця Надрічна, 4Б).

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, безкоштовна установка смарт-лічильників: в обленерго розповіли, як записатися до програми

Раніше портал Знай інформував, можна померти: в обленерго попередили українців про серйозну небезпеку

Також наш портал повідомляв, українцям безплатно встановлять "розумні" електролічильники