Супермаркети змінили ціни на продукти, які є у раціоні кожного українця. Скільки коштуватиме гречка, сосиски та хліба у першій половині жовтня, показують дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

В Україні знижується споживча інфляція і багато продуктів уже можна купити дешевше ніж кілька місяців тому. Наприклад, продовжує знижуватися вартість гречки, а також трохи доступнішим став хліб.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Гречка

Середня вартість кілограма гречаної крупи в українських супермаркетах становить 35,85 гривні. Для порівняння, у вересні продукт продавався дорожче – по 43,83 гривні за кіло. Цінники на крупу варіюються від 30,90 до 42,40 гривні за кіло, залежно від торгової мережі.

Ціни на гречку. Фото: скрін Мінфін
Ціни на гречку. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити
Показати ще

Сосиски

М'ясні продукти, на жаль, не тішать українців доступністю. Так, сосиски "Алан" яловичі в середньому коштуватимуть 117,00 гривні за 350 грамів. Водночас сосиски "Башинський філейні" коштують 226,34 гривні за кіло, що більш ніж на 10 гривень дорожче, ніж було минулого місяця.

Ціни на сосиски. Фото: скрін Мінфін
Ціни на сосиски. Фото: скрін Мінфін

Хліб

Батон "Батон Рум'янець" нарізка подешевшав з 21,84 до 21,65 гривні за 450 грамів. Батон "Дніпровський" пшеничний у ціні не змінився - 12,40 гривні за 500 грамів. Батон "Київський Нарізний" нарізка знизився у ціні з 25,63 до 25,20 гривні за 500 грамів.

Ціни на хліб. Фото: скрін Мінфін
Ціни на хліб. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, ціни трохи "заспокоїлися": скільки коштує сало, яловичина та бекон у жовтні.

Також наш портал інформував, осінній цінопад: українці можуть купити за безцінь цибулю, моркву та картопля.

Крім того, ми писали, супермаркети переписали цінники на соняшникову олію, гречку, молоко та яйця: скільки заплатимо у жовтні.