Виникають такі ситуації, коли терміново потрібно до свого лікаря, але спеціаліст у відпустці. В такому випадку, медична допомога буде доступна для пацієнта, але з деякими особливостями.

У разі відпустки вашого сімейного лікаря, керівництво закладу повинно подбати про заміну на час відсутності першого. Про це розповіли на Урядовому порталі.

Лікарі в Україні, фото dengi
Лікарі в Україні, фото dengi

Пацієнтів мають сповістити про відсутність спеціаліста. Робити це можуть декількома способами:

Медичний працівник, який тимчасово заміняє сімейного лікаря має надавати ті ж самі послуги, що входять до пакета первинної допомоги. Якщо є необхідність, він може сформувати й електронний висновок про тимчасову непрацездатність.

Лікарняні. Фото: скрін youtube
Лікарняні. Фото: скрін youtube

У випадку, коли пацієнт знаходиться на лікуванні та має його план, лікар, який вийшов на заміну має надати необхідний електронний рецепт, дати направлення, згідно з планом сімейного спеціаліста. Кожен пацієнт, який заключив декларацію з закладом охорони здоров’я може проходити всі лабораторні дослідження, які вказані у пакеті первинної допомоги.

Також пацієнт може скористатися онлайн-консультацією з будь-яким лікарем по застосунку Helsi, для отримання повторного рецепта на препарати.

Тож, якщо сімейний лікар у відпустці, це не є приводом не відвідувати медичний заклад за необхідності.

Нагадаємо, портал Знай інформував, неповний робочий день: чи виплатять лікарняні українцям, які працюють на пів ставки

Раніше на порталі Знай повідомлялося, у гаманці вітер гулятиме: кому з українців можуть не виплатити лікарняні

Також, наш портал інформував, медики попереджають про небезпеку нового тренду TikTok: від 6 до 8 тижнів у гіпсі