Українці, які втратили роботу, отримуватимуть вищі виплати з безробіття. Це передбачено постановою Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування на випадок безробіття від 14 вересня 2023 року №60.

Безробітні українці отримуватимуть не менше ніж 1500 гривень фінансової допомоги, що на 500 гривень більше, ніж раніше. Наголошується, що на таку допомогу зможуть розраховувати громадяни без страхового стажу і ті, хто працював протягом останнього року менше ніж сім місяців.

Безробіття. Фото: скрін youtube
Безробіття. Фото: скрін youtube

Також у постанові Фонду йдеться про зміну розміру виплат із безробіття для внутрішньо переміщених українців. Допомога у розмірі 2500 гривень зможуть отримувати ВПО, взяті на облік за відсутності документів, необхідних для надання статусу безробітного.

Виплати. Фото: скрін youtube
Виплати. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Такий же розмір допомоги виплачуватиметься ВПО, які знаходяться на територіях тимчасово окупованих ворогом або в місцях активних бойових дій, і не мають необхідних документів, але відомості про них є у державних реєстрах.

В той самий час, максимальний розмір виплат безробітним громадянам змінювати не стали. Допомога прив'язана до мінімальної зарплати і зараз становить 6700 гривень.

Зазначається, що постанова набуде чинності з наступного дня після оприлюднення, але поки що документ не був опублікований.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, пільги та виплати для українських дітей: хто може розраховувати на допомогу від держави.

Також наш портал інформував, українцям підвищили розмір грошової допомоги з 1 жовтня: виплачуватимуть по 3600 замість 2200 грн.

Крім того, ми писали, соціальну допомогу від держави у 2023 році: хто з українців може отримувати і в яких розмірах.