Графіки відключення світла вже створені для кожної з областей, але поки що не застосовуються. У новому опалювальному сезоні деякі споживачі можуть бути без світла по 12 годин на добу. Такою думкою поділився голова Спілки споживачів комунальних послуг України Олег Попенко у коментарі порталу progroshi.

В Україні вже скоро стартує новий опалювальний сезон, який може бути складнішим, ніж попередній. Багатьох українців турбує питання, чи буде в їхніх будинках тепло і світло, а енергетики тим часом склали графіки відключень. Чи це означає, що доведеться сидіти без електроенергії? Відповідь дав експерт Олег Попенко.

Відключення електроенергії. Фото: скрін youtube
Відключення електроенергії. Фото: скрін youtube

За словами фахівця, графіки відключень вже складено для кожної з областей, проте застосовувати їх почнуть лише в екстрених випадках. Водночас він упевнений, що Україні не загрожує повний блекаут, оскільки є можливість залучення імпорту електроенергії та перемикання з регіону на регіон.

Електроенергія Фото: скрін youtube
Електроенергія Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Індексація зарплат в Україні: коли чекати і на скільки перерахують виплати в 2024 році Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Однак Олег Попенко впевнений, що відключення світла взимку будуть. Жителі деяких регіонів можуть сидіти без світла довше, інших трохи менше. Експерт припустив, що тривалість відключень може досягати 8, 10 і навіть 12 годин поспіль.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, "Будуть відключення, навіть графік є": у ДТЕК звернулися до українців із важливою заявою.

Також наш портал інформував, чим обігріти житло під час опалювального сезону та можливого блекауту: поради, які допоможуть вам вижити.

Крім того, ми писали, нарахують свої показники: у ДТЕК пояснили, як виправити помилкові показники лічильника електроенергії.