В українських господарствах продовжуються збиральні роботи і в міру їхнього просування цінники на цибулю повзуть униз. Про це інформують експерти проєкту EastFruit.

На даний момент активним продажем цибулі займаються в основному ті виробники, які не мають приміщень для її зберігання. Інші фермери відмовляються вести продаж за поточними цінами та закладають продукцію на зберігання.

Ціни на овочі, скріншот: YouTube
Ціни на овочі, скріншот: YouTube

За даними моніторингу, цибуля продається в середньому на 21% дешевше, ніж наприкінці минулого тижня – по 7-12 гривень за кілограм. Якщо порівнювати з торішніми цінниками у цей же період, то овоч можна купити на 60% дешевше. Фахівці вважають, що здешевлення може продовжитися зі зростанням пропозиції на ринку.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

Дані Мінфіну показують, що доступними для українців залишаються картопля і морква.

Середня вартість картоплі за супермаркетами становить 8,69 гривні за кілограм. Найдешевше купити овоч можна в мережі Varus – 7,50 гривні за кіло, а найвища ціна у Megamarket – 9,90 гривні за кіло.

Ціни на картоплю. Фото: скрін Мінфін
Ціни на картоплю. Фото: скрін Мінфін

Кілограм моркви в середньому коштуватиме 8,73 гривні за кілограм. Згадуючи ціни, які були ще кілька місяців тому, овочі віддають практично за безцінь.

Ціни на моркву. Фото: скрін Мінфін
Ціни на моркву. Фото: скрін Мінфін

Раніше портал Знай повідомляв, майже 333 грн за кіло: українців налякали осінніми цінами на полуницю, виноград та яблука.

Також наш портал інформував, сезон у самому розпалі: скільки грошей доведеться викласти за гарбуз, баклажани та кабачки у супермаркеті.

Крім того, ми писали, платитимемо більше: ціни на важливі продукти можуть підскочити вже найближчим часом.