Очищення планети від пластику може принести не тільки користь навколишньому середовищу, а й певну кількість грошей. Достатньо його просто віддати на повторну переробку, замість того, щоб викинути у смітник.

Світ зіткнувся з глобальною проблемою – накопичення полімерних відходів. Не зважаючи на глобальність, кожна людина може зробити свій внесок в її вирішення. Здавши пластик на повторну переробку можна не тільки допомогти екології, але і підзаробити грошей. Про те скільки коштує та що саме приймають пишуть "PRO Гроші".

Пластикові пакети, фото: unian
Пластикові пакети, фото: unian

В Україні приймають вторинні полімери. Перш ніж відвозити сміття у пункт прийому, варто дізнатися, про можливість продажу конкретного відходу. Багато компаній у нашій країні приймають такі відходи пластику:

Пластик. Фото: Youtube
Пластик. Фото: Youtube

Приймаються як цілі речі, так і їх залишки. Вартість обчислюється по різному і оцінюється в залежності від типу сміття та обсягу забрудненості. Перед здачею потрібно пересортувати сміття за видами пластику, так буде легше порахувати ціну за кілограм. Більше коштів вийде, якщо здавати пластик великими об’ємами від 500 і більше кілограм.

ПНД можна здати від 4 до 12 гривень за кілограм. Брухт пластикової тари коштує 5 гривень за кілограм. Полістирол досягає 14 гривень за кілограм. Брак виробів із пластмаси можна здати 15 гривень за кілограм.

Коли ви віддаєте пластик на вторинну переробку, то не тільки даєте нове життя сміттю, але і очищаєте планету від забруднення.

Нагадаємо, портал Знай інформував, також бісять каси-самообслуговування та ненавидять просити паспорт: це хочуть сказати всі продавці супермаркетів клієнтам

Раніше на порталі Знай повідомлялося, бездіяльність Міндовкілля вкраде у держави 600 мільйонів: гроші не потрібні під час війни?

Також, наш портал інформував, дитячі виплати у 2023 році: яку допомогу можна отримати для малечі