Згідно статистиці, розлучень зараз більше ніж одружень. Причин цього може бути багато: від різних поглядів на життя до відстані.

Тікаючи від війни дружина або подружжя виїхали за кордон, а там стосунки погіршилися. Тому й подають на розлучення. Як можна розлучитися коли один з подружжя або вдвох знаходяться за кордоном розповіли в Міністерстві юстиції України.

В Міністерстві наголосили, що кожна ситуація є індивідуальною, але в більшості випадків розірвати шлюб пари за кордоном можна трьома способами.

Пара. Фото: Youtube
Пара. Фото: Youtube

Перший спосіб

Популярні новини зараз
Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку "Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

Сімейна пара має разом звернутися до дипломатичного представництва України в закордонній державі. Цей спосіб підходить лише для тих, хто перебуває в межах однієї країни та не має спільних неповнолітніх дітей.

Українським законодавством не передбачено процедура онлайн-розірвання шлюбу в органах держреєстрації або ж в органах, яким було делеговано такі повноваження.

Другий спосіб

Цей спосіб підійде тоді, коли подружжя знаходиться на відстані. Якщо вони перебувають в різних місцях або державах, при цьому спільних неповнолітніх дітей немає, то розлучитися можна лише через суд. Важливо: для подання заяви до суду можна скористатися онлайн сервісом подачі до системи Електронного суду.

Розлучення, фото gettyimages
Розлучення, фото gettyimages

Третій спосіб

Для розірвання шлюбу можна звернутися до компетентних органів держави перебування. Але тоді процес розлучення буде відбуватися за законами тієї країни.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, новий вид допомоги безкоштовно: де ВПО зможуть отримати ці послуги

Раніше портал Знай інформував, втрата документів: що робити та куди звертатися

Також наш портал повідомляв, допомога безробітним українцям: що потрібно для реєстрації у центрі зайнятості