Аналіз цін на молочну продукцію свідчить, що за останній час ряд товарів подорожчав. Винятком є тільки питний йогурт.

Аналітик Асоціації виробників молока Георгій Кухалейшвілі розповів, що в подальшому ціни на молочну продукцію будуть зростати. Головною причиною є нестача сировини на внутрішньому ринку. Вартість товарів на полицях супермаркетів вже трохи піднялася.

Молоко пастеризоване

На кінець вересня 1 кілограм молока жирністю 2,5% коштувало 40,45 гривні. В серпні його ціна була меншою на 29 копійок. В той же час в порівнянні з аналогічним періодом минулого року, ціна на товар зросла на 7% (2,82 грн).

Молоко. Фото: скрін youtube
Молоко. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Куб газу – по 15 грн, світло – 7,5 грн: українців обдеруть як липку Просто так до школи не пустять: встановлюють суворі правила – перевірятимуть усіх "Мобілізувати не можна відпустити": ТЦК отримали терміновий наказ від Міноборони Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати
Показати ще

Кефір

В середньому молочний продукт жирністю 2,5% в різній тарі коштує 50,91 грн. Тоді як в минулому місяці вартість становила на 15 копійок менше. Найдешевший кефір можна купити за 34,33 грн, а за найдорожчий доведеться віддати 73,54 грн.

Кефір, фото championat
Кефір, фото championat

Сметана

Ціна сметани зменшилася на 0,06 % в порівнянні з минулим місяцем. Попри невелику різницю, вартість з минулим роком відрізняється на 17,67 гривні.

Сметана. Фото Freepik
Сметана. Фото Freepik

Вершкове масло

Кілограм масла в середньому коштував 350,09 гривень, що на 64 копійки дорожче ніж в минулому місяці. Але в порівняні з вереснем 2022 року, вартість підскочила аж на 52,05 гривні.

Вершкове масло. Фото: скрін youtube
Вершкове масло. Фото: скрін youtube

За словами експерта на збільшення цінників вплинуло чимало факторів: здорожчання палива, електроенергії. В жовтні ймовірно закупівельні ціни на сировину "підуть вгору", а це призведе до ще більшої ціни на молочні продукти.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, ціни не стоятимуть на місці: українців попередили про подорожчання картоплі, цибулі та тепличних овочів

Раніше портал Знай інформував, сніданок для чемпіонів подорожчав: українські супермаркети показали ціни на яйця, манку та молоко у жовтні

Також наш портал повідомляв, ціни на хліб зростуть на 10-15%: якою буде вартість до кінця року