В Україні активно дорожчають найпопулярніші продукти, які купує буквально кожен. Цього разу супермаркети оновили вартість корисного сніданку українців – курячих яєць, манки та молока.

З приходом осені ціни на яйця почали різко підвищуватись, що дуже позначилося на гаманцях українців. Втім, тенденція до подорожчання спостерігається і в жовтні. Про це свідчать дані порталу Мінфін.

Так, продукт від торгової марки "Квочка" в середньому коштуватиме українцям 50,99 грн за десяток, при цьому вереснева ціна становила 47,33 грн. А ось "Ясенсвіт" подорожчав з 48,72 грн до 51,83 грн за десяток. За велику упаковку яєць 30 штук доведеться віддати 157,68 грн. порівняно з 145,86 грн. минулого місяця.

Ціни на яйця, дані Мінфіну
Ціни на яйця, дані Мінфіну

Молоко подорожчало не так відчутно, але різниця все ж таки є. ТМ "Простонаше" жирністю 1% додало в ціні 90 копійок – з 42,01 грн до 42,91 грн. "Якотинське" жирністю 2,6% стало дорожчим на декілька копійок - з 38,57 грн до 38,64 грн. Проте українцям продукт обійдеться дешевше у деяких супермаркетах.

Популярні новини зараз
Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися
Показати ще

Ціни на молоко, дані Мінфіну
Ціни на молоко, дані Мінфіну

А ось середня ціна на манку від торгової марки "Хуторок" приємно знизилася з 26,43 до 26,27 грн за 800 грам. В Ашані та Метро найвигідніші пропозиції – 24,10 грн та 25,97 грн.

Ціни на манку, дані Мінфіну
Ціни на манку, дані Мінфіну

Нагадаємо, в Україні підскочили ціни на тепличні овочі: чому і якою буде ситуація у майбутньому

Раніше ми писали про те, що в Україні відчутно подорожчала свинина та сало: що буде з цінами у жовтні

Як повідомляв Знай.ua, українців приголомшили новими цінами на рибу: залишається дивитися на вітрину і облизуватися