Мешканці шести областей України можуть оформити грошову допомогу у розмірі 3600 гривень. Виплати будуть перераховуватись на рахунок протягом трьох місяців. Хто зможе взяти участь у програмі та як подати заявку, повідомили на сайті Естонської ради у справах біженців.

Українці, які постраждали від війни та проживають у Запорізькій, Донецькій, Луганській, Харківській, Херсонській та Миколаївській областях, зможуть оформити допомогу - 3600 гривень на місяць.

Виплати. Фото: скрін youtube
Виплати. Фото: скрін youtube

Подати заяву на отримання виплат можна за телефоном (0671052803) або через запит на сайті. Рішення про попереднє схвалення заявки на допомогу приймається на підставі інформації, яку людина залишить під час заповнення онлайн-форми або спілкування з командою організації.

Українці. Фото: скрін youtube
Українці. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити
Показати ще

"Якщо по Вашій заяві було ухвалено позитивне остаточне рішення, розмір допомоги складатиме 3600 грн. на місяць для однієї особи протягом 3-х місяців. Багатоцільова грошова допомога перераховується на банківський рахунок, зазначений Вами", - йдеться у повідомленні.

Українців попереджають, що Естонську раду у справах біженців ретельно перевіряють інформацію та виплат можуть позбавити, якщо з'ясується, що людина отримує аналогічну допомогу від іншої агенції чи організації за той самий період.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, як отримати продуктові набори від волонтерів: українцям пропонують гуманітарну допомогу.

Також наш портал інформував, соціальну допомогу від держави у 2023 році: хто з українців може отримувати і в яких розмірах.

Крім того, ми писали, в Мінсоцполітики задумалися про зміну "допомоги" українцям - грошові виплати підходять не всім.