Осінь принесла сезонне коливання цін на деякі продукти харчування, зокрема ягоди та фрукти. Скільки коштує полуниця, виноград та яблука в українських супермаркетах на початку жовтня, показують дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

В українців була можливість наїстися полуницею у перші місяці літа, а той, хто не встиг - заплатить у кілька разів більше. Водночас цінники на виноград та яблука більш-менш стримані.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Полуниця

Улюблена ягода станом на 4 жовтня коштуватиме українцям у середньому 332,70 гривні за кілограм. За місяць продукт відчутно додав у ціні, адже у вересні вартість становила 255,74 гривні за кілограм.

Ціни на полуницю. Фото: скрін Мінфін
Ціни на полуницю. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Не просто оновити дані у ТЦК: чоловіків попередили, що буде потім Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики
Показати ще

Виноград

Цінники на виноград знижуються із середини літа. Втім, на початку жовтня середня вартість продукту дещо зросла – з 84,68 до 85,05 гривні за кілограм.

Ціни на виноград. Фото: скрін Мінфін
Ціни на виноград. Фото: скрін Мінфін

Яблука

Яблука в Україні дешевшають, що не дивно, адже триває збирання нового врожаю. Яблука українці порівняно з вереснем подешевшали з 21,07 до 16,83 гривні за кілограм. Яблука Айдаред подешевшали з 21,57 до 16,90 за кіло.

Ціни на яблука. Фото: скрін Мінфін
Ціни на яблука. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, платитимемо більше: ціни на важливі продукти можуть підскочити вже найближчим часом.

Також наш портал інформував, сезон у самому розпалі: скільки грошей доведеться викласти за гарбуз, баклажани та кабачки у супермаркеті.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, українців приголомшили новими цінами на рибу: залишається дивитися на вітрину та облизуватися.