Українців у жовтні чекають деякі зміни у ситуації з паливом та валютою. За прогнозами експертів, багато залежатиме від світових цін та інших факторів.

Так, у другому місяці осені очікується, що валютні коливання становитимуть до 37,5-40 гривень за долар, а євро – до 40-43 гривень. Такий прогноз озвучив банкір Тарас Лєсовий, пише "24 Канал".

Курс долара. Фото: Youtube
Курс долара. Фото: Youtube

На ситуацію впливатиме політика регулятора, який утримує баланс між попитом та пропозицією, а також розвиток економіки та стабільність гривні. І, звичайно ж, наслідки війни та події на фронті.

"Різниця між купівлею та продажем буде на рівні 0,3 гривні, а поточні коливання переважно залишатимуться в діапазоні 0,3 – 0,5 гривні. Ми допускаємо, що в жовтні будуть максимально сприятливі умови для формування "справедливого" (чисто ринкового) валютного курсу, що відповідає економічній ситуації в країні", - додав банкір.

Популярні новини зараз
Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

А от паливний ринок в Україні залежатиме від світових цін, розповів експерт Сергій Куюн. Якщо барель не перевищить 95 доларів, то українці можуть не боятися 60 гривень за літр бензину та дизеля.

"Якщо ж вартість бареля буде вищою, то буде важко втриматися не підвищувати ціну на пальне в Україні. Наприклад, якщо ціна у жовтні становитиме 100 доларів за барель, то ціна в Україні на пальне становитиме понад 60 гривень за літр", - прогнозує він.

АЗС. Фото: скрін youtube
АЗС. Фото: скрін youtube

Нагадаємо, ціни на хліб зростуть на 10-15%: яка вартість буде до кінця року.

Раніше ми писали про те, будемо платити більше: ціни на важливі продукти можуть підскочити вже найближчим часом

Як повідомляв Знай.ua, систему оплати проїзду в громадському транспорті змінено: нові правила з 4 жовтня