Ціни на тепличні овочі в Україні почали збільшуватися з початком осені через те, що пропозиція на ринку скорочується. Експерти розповіли, що на покупців чекає в майбутньому.

Свій прогноз озвучили аналітики проекту "АПК-Інформ: овочі та фрукти". За їхніми спостереженнями, тепличні овочі стрімко почали дорожчати, лише на томати ціни підскочили одразу на 36% порівняно з попереднім періодом.

Ціни на овочі. Фото: скрін youtube
Ціни на овочі. Фото: скрін youtube

"Представники тепличних комбінатів повідомляли, що через встановлення нижчих температур у нічний час вони були змушені застосовувати підігрів, що безпосередньо позначалося на собівартості продукції", - розповіли українцям.

Слідом за помідорами дорожчають і огірки через скорочення пропозиції, але при цьому темпи торгівлі залишаються досить стабільними, як і попит.

Популярні новини зараз
Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

У майбутньому ситуація з овочами має залишатися стабільною, жодних передумов до подорожчання будь-якої позиції на сьогоднішній день немає. Крім того, нові поставки огірків та томатів дозволять цінам не підвищуватись.

"Експерти не виключають і зниження цін за окремими сегментами овочів борщового набору, особливо якщо йтиметься про реалізацію продукції, що не підлягає довгостроковому зберіганню", - йдеться в повідомленні.

Овочі. Фото: скрін youtube
Овочі. Фото: скрін youtube

Нагадаємо, дорожче на 36%: ціни на помідори, моркву та печериці зірвалися з місця

Раніше ми писали про те, що Київводоканал дав споживачам шанс попрощатися з боргами: що потрібно зробити

Як повідомляв Знай.ua, українців змусять повернути виплати від держави: кого саме та чому