Національний банк планує відпустити курс долара. Чим це загрожує, пояснив інвестиційний банкір та економіст Сергій Фурса в ефірі телемарафону.

Експерт зазначає, що зараз існує два варіанти розвитку подій. У першому - Нацбанк продовжить тримати курс американської валюти, відповідні можливості регулятор має.

Курс долара. Фото: Youtube
Курс долара. Фото: Youtube

"Перший варіант - це курс так і залишиться стабільним, фіксованим на рівні 36,6. У принципі, можливості тримати так курс у Національного банку зберігаються і особливого тиску на цей курс Нацбанк не має", - зазначив Сергій Фурса.

З іншого боку, є дискусії з приводу певної валютної лібералізації, яка скасує фіксований курс і запровадить плаваючий. У такому разі можливі коливання курсу американської валюти. Втім, вони не будуть значними і можуть становити від 5 до 10% в обидві сторони.

Популярні новини зараз
Не просто оновити дані у ТЦК: чоловіків попередили, що буде потім Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики "Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир
Показати ще

Обмінник. Фото: скрін youtube
Обмінник. Фото: скрін youtube

"Якщо Нацбанк це зробить, то курс максимум мігрує кудись на 5-10% від поточного значення: десь на рівні 41 гривня за долар. Але це рішення ще не прийняте, це рішення так чи інакше має бути політичним", - наголосив експерт.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, "старі" долари - ще півбіди: українцям підсовують фальшиву валюту, які купюри підробляють частіше.

Також наш портал інформував, запасатись чи ні? Економіст відповів, чи буде серйозний стрибок цін на макарони, цукор та інші продукти.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, задовбали цими дзвінками: чи можуть українці не повертати мікрокредити, і як позбутися "мільйонних" відсотків.