Цибуля використовується для приготування безлічі страв, тому в ньому завжди є потреба. Поки що ціни є достатньо доступними і дозволяють зробити запас, але далі очікується подорожчання.

Найближчим часом експерти прогнозують сезонне подорожчання цибулі, проте воно буде незначним і не повторить рекорд минулого року.

Овочі, скріншот: YouTube
Овочі, скріншот: YouTube

"Ціни на цибулю не змінюватимуться так, як минулого року. Безумовно, буде подорожчання, тому що витрати на зберігання хтось змушений оплачувати. Але це не буде втричі, як було минулого року", – вважає економічний експерт Олег Пендзин.

В той самий час робити точні прогнози щодо вартості цибулі, доки не береться ніхто. Цінники найближчими місяцями залежатимуть від багатьох чинників, зокрема темпів подорожчання палива, що становить значну частку в структурі логістичних витрат виробників.

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

Цибуля, супермаркет: фото Знай.ua
Цибуля, супермаркет: фото Знай.ua

Що з цінами на цибулю зараз?

Станом на кінець вересня середня вартість цибулі в українських супермаркетах становить 13,32 гривні за кілограм. У серпні середній цінник був відчутно вищим - 22,51 гривні за кіло.

Найдешевше овоч продається в мережі Novus – 10,59 гривні за кіло, а найвищий цінник виставив Megamarket – 17,90 гривні за кілограм.

Ціни на цибулю. Фото: скрін Мінфін
Ціни на цибулю. Фото: скрін Мінфін

Раніше портал Знай повідомляв, в Україні подешевшала частина молочних продуктів: на чому можна заощадити.

Також наш портал інформував, супермаркети змінили ціни на "борщовий набір": скільки коштує томатна паста, сметана та капуста.

Крім того, ми писали, можна робити запаси – сухарі знадобляться: в Україні знижуються ціни на хліб, гречку та цукор.