Сезон шашликів уже позаду, але погода у більшості регіонів ще дозволяє вибратися на пікнік. В той самий час, цінники на м'ясо та інші товари для шашлику відчутно підскочили. Про це свідчать дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

Перший місяць осені порадував теплою погодою і поки є можливість вибратися на природу і влаштувати невеликий пікнік. Однак шашлик коштуватиме вже дорожче, адже за місяць цінники помітно піднялися.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

М'ясо

Супермаркети пропонують вже практично готовий продукт – замариноване м'ясо, яке залишається лише приготувати. Середня вартість шашлику зі свинини становить 218,79 гривні за кілограм. Для порівняння, місяцем раніше вартість була нижчою – 212,73 гривні за кіло.

Ошийок - один із найкращих варіантів для шашлику, адже страва виходить м'якою та соковитою. Втім, коштує таке задоволення чимало – кілограм у середньому 262,17 гривні за кіло. На місяць раніше цінник був на рівні 256,43 гривні за кіло.

Популярні новини зараз
Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Ціни на м'ясо. Фото: скрін Мінфін
Ціни на м'ясо. Фото: скрін Мінфін

Маринад

Більшість любителів шашлику знає безліч рецептів маринаду, щоби м'ясо вийшло, таким як треба. Втім, чимало і тих, хто вважає за краще не сильно морочитися і купує магазинну продукцію. Так, маринад "Верес" до шашлику в середньому коштуватиме 29,45 гривні за 140-грамову упаковку, що більш ніж на 2 гривні дорожче, ніж минулого місяця.

Ціни на маринад. Фото: скрін Мінфін
Ціни на маринад. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, від цін волосся дибки встають: скільки коштують яйця, хліб і макарони.

Також наш портал інформував, страви будуть смачними та пряними: супермаркети порадували цінниками на популярні спеції та соуси.

Крім того, ми писали, регулярно купуємо їх для себе та рідних: експерти попередили про найнебезпечніші продукти із супермаркету.