Коли літній сезон закінчується, на українському ринку традиційно зростає пропозиція імпорту. Експерти розповіли, що саме пропонуватимуть покупцям і до яких цін варто готуватися.

Про це пише EastFruit. Так, директор департаменту фреш мережі VARUS Катерина Нічаєва розповіла про старт сезону цитрусових, які привозитимуть до нас із Туреччини, Греції, Іспанії та Італії.

"Помело буде завозитись з Китаю, а гранат – з Туреччини, Єгипту, Азербайджану та Узбекистану. Загалом частка імпорту фруктів прогнозується на рівні 60-70%", – додала вона.

Фрукти, скріншот: YouTube
Фрукти, скріншот: YouTube

При виборі овочів та фруктів одним із основних факторів є ціна, зазначила керівник сайту Міжнародної інформаційно-аналітичної платформи EastFruit Катерина Звєрєва. У сезон локальні продукти доступніші, а от імпорт дорожчає через логістику та митні витрати.

Популярні новини зараз
Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Також вона нагадала, що в осінньо-зимовий сезон серед українців більш актуальними є столові овочі, яблука та груші. При цьому протягом року ціни були низькими, але зараз вартість плавно підвищується. Вже за декілька місяців овочі та фрукти будуть дорогими.

"На цитрусові ціни очікуються на рівні торішніх, а от щодо інших товарів прогнозувати щось зарано, адже імпортні закупівлі тільки починаються", – резюмувала вона.

Ціни на цитрусові. Фото: скрін youtube
Ціни на цитрусові. Фото: скрін youtube

Нагадаємо, від цін волосся дибки встає: скільки коштують яйця, хліб і макарони

Раніше ми писали, що в Україну завезли отруйні соуси: українців просять бути обережними

Як повідомляв Знай.ua, в Україні падають ціни на гречку, яйця та олію