1 жовтня всі віруючі відзначають одне з найважливіших церковних свят у році - Покрова Пресвятої Богородиці.

У народі він вважається кордоном між зимою та восени, тому не дивно, що традицій і народних прикмет, пов'язаних з урочистістю дуже багато. І тому ми вирішили розповісти, що обов'язково потрібно зробити у Покрові Пресвятої Богородиці.

Ікона Покрови Богородиці
Ікона Покрови Богородиці

Покрова Пресвятої Богородиці: що потрібно зробити на свято

Насамперед треба сказати про те, що Покрова Пресвятої Богородиці – прекрасне свято для незаміжніх, але дуже спраглих за це, жінок. Вони повинні прийти до церкви ще до початку святкового богослужіння і поставити свічку біля Богородиці, і після цього помолитись їй, і попросити бажаного. Вважається, що саме у це свято вона точно допоможе.

Популярні новини зараз
Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення Сім'ї отримають по 5000 гривень: хто у списку Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Незважаючи на те, що багато традицій Покрови Пресвятої Богородиці вже зовсім неактуальні, деякі люди все-таки намагаються їх дотримуватися. Так, наприклад, у селах печуть пироги та млинці, і залишають у кутках будинку. Робиться це, щоб задобрити домовика. А ввечері, теж для нього, влаштовують галасливі гуляння.

Крім цього, в Покрову Пресвятої Богородиці потрібно було подавати дари бідним, сиротам і всім, хто цього потребує. Так само, господині пекли млинці не лише заради домового. Вважалося, що чим більше буде в будинку млинців на Покрову, тим тепліше буде взимку.

За традицією, на Покрову повинен випасти перший сніг. І люди вважають, що він має особливі якості. Тому, якщо ним вмитися, можна зберегти молодість і красу. З іншого боку, це просто прикмети на Покрову Пресвятої Богородиці, і сніг може лише погіршити ваше здоров'я.

Ще один важливий ритуал на Покрову – це розпалювання багаття. Але він мав бути без гілок. А горів лише мох. Вважалося, що таке багаття, точніше дим від нього, очистить вашу душу і збереже її від злих сил.

Нагадаємо про День захисників та захисниць України: коли відзначати за новим календарем.

Раніше ми повідомляли, що Різдво таки 25 грудня, а Миколая – 6: новий календар православних свят.