Покрова Пресвятої Богородиці з 2023 року відзначається 1 жовтня. Мало хто може засумніватися, що це свято дійсно дуже важливе для всіх віруючих людей.

Але, варто зазначити, що Покрова Пресвятої Богородиці це не лише церковне торжество, а й народне. Тому є не лише різні традиції та заборони, а й ворожіння на Покрову Пресвятої Богородиці, які допоможуть дізнатися дівчатам про свого нареченого, та з'ясувати, хто з подруг першої вийде заміж.

Ворожіння на Покрову Пресвятої Богородиці 2023: як вийти заміж

Тут вам допоможе трохи дивна фраза. У ніч із 30 вересня на 1 жовтня, якраз у Покрову Пресвятої Богородиці треба сказати "Покрий землю сніжком, а мене - женишком" і лягти спати. До речі, важливо, що після того, як ви це зробите, не можна ні з ким говорити. А найголовнішим показником, чи вийшло, чи, ні, буде ваш сон. Якщо ж уві сні ви побачите чоловіка у головній ролі, то весіллі бути. Якщо ж ні, то забудьте про заміжжя.

Популярні новини зараз
Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення Сім'ї отримають по 5000 гривень: хто у списку Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

Ворожіння на Покрову Пресвятої Богородиці 2023: як дізнатися, хто буде судженим

Є ще один цікавий спосіб ворожіння на Покрову. Перед сном потрібно повечеряти п'ятьма солоними варениками і піти спати. Перед самим сном треба сказати: "Наречений-ряджений, принеси мені водички напитися". Ну, хто і присниться, той і буде вашим судженим.

Ворожіння на Покрову: як дізнатися яким буде майбутній рік

Таке ворожіння пов'язане із вогнем. На Покров Пресвятої Богородиці потрібно піти до церкви і після того, як ви помолилися, поставте свічку. І далі слід стежити за вогнем. Якщо вона буде рівною, то й рік у вас пройде тихо і спокійно. А якщо потріскує, то в житті буде не все так гладко і спокійно.

Ворожіння на Покрову Пресвятої Богородиці 2023: як дізнатися, хто першою вийде заміж

А для цього вам із вашими подругами знадобиться нитка. Потрібно буде кожній видати шматки однакової довжини. І далі просто підпалюємо нитку. У кого першою догорить до кінця, той незабаром і вирушить під вінець.

Нагадаємо про день захисників та захисниць України: коли відзначати за новим календарем.

Раніше ми повідомляли, що Різдво таки 25 грудня, а Миколи – 6: новий календар православних свят.