Баклажани, кабачки та гарбуз - осінні плоди, які користуються популярністю серед українців. Не секрет, що в сезон ціна в супермаркетах падає.

Тому ми дослідили, яка вартість овочів на полицях супермаркетів.

Гарбуз

Ціна залежить від сорту та магазину. Згідно даним Fruit Time вартість гарбуза варіюється від 30 до 41 гривні.

Звичайний гарбуз у середньому коштує близько 31 гривні за кілограм. 1 плід зазвичай важить до 3 кілограм, тож за один гарбуз доведеться викласти близько 100 гривень.

Популярні новини зараз
Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Сім'ї отримають по 5000 гривень: хто у списку Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

Ціни на гарбуз. Фото: скрін

Гарбуз "ромашка", який широко використовується у кулінарії коштує 41,50 гривень за кілограм. Вага його варіюється від 2 до 3 кілограм. Тож один гарбуз буде коштувати 120 гривень. Але часто він продається шматочками, тому так купляти вигідніше.

Гарбуз "Хокайдо" коштує близько 40 гривень за кілограм. Вага його не більше 2-х кілограм, тож один гарбуз буде коштувати 80 гривень.

Актуальну вартість кабачків та баклажанів було опубліковано на сайті supermarkets.com.

Баклажани

Баклажани, знизились у ціні в порівняні з минулим місяцем. Різниця цін в супермаркетах відрізняється на незначну суму. Наприклад, в "Ашані" кілограм баклажанів буде коштувати 24.20 гривні, тоді як супермаркеті "Сільпо" таку ж кількість баклажанів можна придбати за 25.50 грн. В "Varus" відстежується середня вартість, там за кілограм овоча просять 24.90 гривень.

Вартість баклажана. Фото: скрін

Кабачки

У супермаркетах кілограм овоча можна в середньому придбати за 20 гривень. Найдешевшими виявилися кабачки з "АТБ". Там за кілограм пропонують віддати 11.95 гривень. У "Варусі" кілограм кабачків потрібно буде заплатити 21.90. А в "Ашані" цей овоч буде коштувати трохи дорожче – 24.90. Майже така ж ситуація і у супермаркеті "Метро", але вони вийдуть на 3 гривні дорожче, ніж у попередньому супермаркеті.

Вартість кабачків. Фото: скрін

Найдорожчими будуть кабачки із "Сільпо". Тут супермаркет пропонує купити кілограм звичайних кабачків за 30 гривень.

Нагадаємо, портал Знай інформував, в Україні подешевшала частина молочних продуктів: на чому можна заощадити

Раніше на порталі Знай повідомлялося, супермаркети змінили ціни на "борщовий набір": скільки коштує томатна паста, сметана та капуста

Також, наш портал інформував, нові ціни на фрукти: скільки українці заплатять за сливи, яблука та виноград